Naiset ottavat Blåkläderin haltuun – uusi ja laajempi naisten vaatemallisto tulee antamaan samat edellytykset

Rakennusalalla työskentelevien naisten määrä lisääntyy ja tämä näkyy saatavilla olevien työvaatteiden valikoimassa. Blåkläderin motossa "oikein puettu, turvallinen ja tyylikäs, sisältä ja ulkoa" ei tehdä eroa sukupuolten välillä. Minkä vuoksi Blåkläder laajentaa naisten vaatemallistoaan. Avuksi otetaan maailman kovimmat naisammattilaiset, jotka jo työskentelevät alalla.

Vaikka suuria toimia tehdään houkutellakseen naisia alalle, ovat naiset edelleen vähemmistönä kautta linjan. Monista eri syistä. Blåkläder uskoo, että ainakin työvaatteiden suhteen tilanne pitäisi olla tasavertainen.
"Tuotekehitys naistentyövaatteissa laahaa jäljessä. Kaikkien työntekijöiden pitäisi löytää työvaatteet, jotka istuvat, toimivat ja ovat laadukkaita. Tasa-arvoiset mahdollisuudet lähettää oikean signaalin naisille, jotka haluavat opiskella kyseisillä toimialoilla", sanoo Thomas Rönnholm Blåkläder Oy:n maajohtaja.

Sekä Peab, yksi johtavista rakennusalan yrityksistä Skandinaviassa ja JM, Skandinavian johtava rakennusliike ja asuntoalueiden kehittäjä, painottaa, että laajempi monimuotoisuus on elinehto koko alalle. JM on yksi niistä yrityksistä, joiden tavoitteena on, että 20 prosenttia heidän työntekijöistään on naisia vuoteen 2030 mennessä.
"Näemme, että naisten määrä työmaalla johtotehtävistä kasvaa, mutta ei toivottuun tahtiin vielä työntekijöiden keskuudessa. Blåkläderin naisten vaatteiden hanke on tärkeä asia. Nykypäivänä se, että pystytään tarjoamaan naisille samat vaihtoehdot kuin miehille, on tärkeä tekijä, jotta voi olla kunnioitettava työnantaja", sanoo Mona Backlund, Group Work Environment Manager JM:llä.

Maria Hernroth, Group Equality ja Diversity Manager Peabilla on samaa mieltä, "On ehdottoman välttämätöntä, että teemme kaikkemme ehkäistäksemme sukupuolella leimaamasta erilaisia rooleja ja sen sijaan rekrytoidaan molempia sukupuolia kaikkiin tehtäviin yhtiössä. Erityisesti juuri naisille suunnitelluilla työvaatteilla on suuri kysyntä ja otamme mielellämme Blåkläderin uuden hankkeen vastaan.

Blåkläder ottaa mielellään haasteen vastaan kehittääkseen tuotteita, jotka tekevät työpäivästä turvallisemman, helpomman ja mukavamman. Naisten vaatemalliston kehittämisessä on monia vaiheita ja yksi tavoitteista on pystyä tarjoamaan laajempi valikoima paremmalla istuvuudella.
"Monet naiset pitävät työvaatteita isoina ja istuvuudet eivät vastaa tarpeita. Meidän täytyy saada vaatteista mukavia ja kevyempiä menettämättä tärkeitä sertifiointeja, mitkä ovat kuitenkin edellytyksenä, että vaatteita voidaan työmaalla käyttää.

Tämä on ongelma esimerkiksi huomiovaatteissa, joissa suuri haaste tulee olemaan uusien, luovien ratkaisujen löytäminen", kertoo Rose-Marie Näsström, Blåkläderin tuotekehityksestä.

Tärkeä tekijä Blåkläderin uudessa hankkeessa on mallistoa arvioivan testiryhmän kasaamisessa. Niinpä on luotu rekrytointikampanja, jotta löydetään naispuolisia testikäyttäjiä, jotka käyttävät työvaatteita päivittäin työssään. Rekrytointi toteutetaan Blåkläderin verkkosivujen kautta kaikissa maissa, joissa Blåkläder toimii. Testikäyttäjiin ollaan yhteydessä syksystä 2016 alkaen.
Tämä on vain yksi tekijä Blåkläderin kunnianhimoisessa tavoitteessa saavuttaa täydellinen istuvuus, laatu ja toiminnallisuus.