PPE-direktiivi

Henkilökohtaiseksi suojavarustukseksi sanotaan käyttäjää yhdeltä tai useammalta terveys- tai turvallisuusriskiltä suojaavaa varustusta. Voidakseen myydä henkilökohtaisia suojavarusteita EU:n alueella on noudatettava niitä säätelevää 89/686/EY-direktiiviä. Direktiivi määrittelee toimintaa, merkintää ja teknistä dokumentaatiota sekä CE-merkintäprosessia koskevia vaatimuksia. ​

Henkilökohtaiset suojavarusteet jaetaan direktiivin mukaan kolmeen kategoriaan:

Kategoria I - Yksinkertaiset suojavarusteet, joiden suojaustason käyttäjä voi arvioida itse. Blåkläder-tuotteet: sadevaatteet. 

Kategoria II - Suojavarusteet, jotka eivät ole yksinkertaisia eivätkä mutkikkaita ja jotka suojaavat keskinkertaisilta riskeiltä. Blåkläder-tuotteet: Huomiovaatteet, turvajalkineet, suojakäsineet, polvisuojat, palosuojatut vaatteet, viiltosuojatut vaatteet. 

Kategoria III - Mutkikas suojavaruste, joka suojaa käyttäjäänsä hengenvaaralta tai vakavalta pysyvältä vammautumiselta, kun käyttäjä ei itse voi havaita riskiä ajoissa. Blåkläder-tuotteet: valokaarelta suojaavat vaatteet. 

Kategorioiden II ja III suojavarusteet ovat ilmoitetun laitoksen tyyppihyväksymiä ja usean harmonisoidun standardin mukaisia. PPE-tuotteet ovat myyntikelpoisia vain CE-merkittyinä. CE-merkki tarkoittaa, että merkitty tuote on tyyppihyväksytty ja että se täyttää 89/686/EY-direktiivissä henkilökohtaisille suojavarusteille asetetut vaatimukset. Näitä suojavarusteita saa siten myydä kaikissa EU- ja ETA-maissa. 

Blåkläderin kaikki PPE-tuotteet täyttävät 89/686/EY-direktiivin mukaiset vaatimukset. 


Jos sinulla on lisää kysyttävä, olethan yhteydessä meihin:
info@blaklader.fi
010 836 5500